Klachtgerichte massages:


Deze behandeling spreekt voor zich. Denk aan schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, tennisarm, nekklachten maar ook klachten aan hamstrings of kuiten. Werk gerelateerde klachten, sportblessures of stress, er kunnen verschillende oorzaken zijn. Met verschillende technieken waaronder de libosan therapie (deep tissue massage, tennisarm therapie, manuele werveltechnieken) ga ik proberen de oorsprong van de klacht op te sporen. Schouderklachten hoeven niet persé te ontstaan in de schouder, deze kunnen ook vanuit een bekken scheefstand komen, door deze eerst recht te gaan zetten en de spieren die hiermee in verbinding te staan los te maken ontstaat er ruimte om ook de schouderklachten aan te pakken. Dit is slechts 1 voorbeeld. Er zijn zoveel mogelijkheden te verzinnen. Vaak is het wel nodig meerdere behandelingen achter elkaar te doen eventueel in combinatie met een paar kleine oefeningen die ik u mee naar huis zal geven./p>

Voor klachtgerichte behandelingen zal eerst een intake plaatsvinden waarin de behandeling en de duur van de behandelingen besproken zal worden.


Haptobehandelingen:


Het komt regelmatig voor dat mensen het contact met hun eigen lichaam verliezen waardoor vertrouwen in het eigen lichaam en geest naar de achtergrond verdwijnt. Je lichaam wordt als apparaat gezien en zodra het niet meer functioneert op de manier die we zo graag willen, worden we daar boos op. Oorzaken kunnen stress, spanningen of een minderwaardigheidscomplex door bijvoorbeeld een pestverleden of andere achtergrond vanuit de jeugd zijn. Veel mensen hebben vroeger geleerd dat het lichaam niet meer dan functioneel is en vooral alleen van jezelf is, er mee naar buiten treden is niet gewenst, ongepast zelfs, ook dit kan een reden zijn om het contact te verliezen met uw lichaam. Haptonomie bestudeert het voelen en verband met het gevoelsleven, in contact zijn met jezelf en de wereld, hoe je staat in het leven en in relaties, verbondenheid, liefde, verantwoordelijkheid en hoe het allemaal tastbaar is. In de Haptonomie wordt het lichaam gezien als 'drager van gevoelens' en heeft een 'geheugen voor gevoelservaringen'. Deze ervaringen zijn in het lichaam terug te vinden, door bijvoorbeeld blokkades in bewegingspatronen, remmingen in de expressie van gevoelens en ingehouden gebaren. Dit vermindert ook het vermogen tot het aangaan en beleven van contact.

Haptonomie zorgt ervoor dat je emoties en gevoelens op gaan leven, door de aanraking wordt je je bewust van je eigen blokkades en problemen, om ze vervolgens een plek te kunnen geven. Door de handaanraking kan het evenwicht in je lichaam herstelt worden, je zult je weer thuis voelen in je eigen lichaam. Na een aantal Hapto behandelingen zul je je beter kunnen ontspannen en daardoor ook beter slapen. De massage is voor mensen die geestelijke en lichamelijke klachten hebben en inzicht in hun klachten willen krijgen. De behandeling is voor iedereen geschikt mits je voor de behandeling open staat.

Haptonomie ondersteunt je bij problemen zoals overbelasting, stress, burn-out, depressie, minderwaardigheidsgevoel, relatieproblemen, omgang met conflicten, lichamelijke klachten, acceptatie problemen, trauma verwerking, het herkennen van gevoelens, omgaan met agressie en grenzen stellen.

Haptomassage is gebaseerd op de ontwikkeling van gevoel. De huid als tastzintuig en de massage als aanraking spelen een grote rol. Het belangrijkste bij een Haptomassage is dat je vertrouwen hebt in de behandeling en in de masseuse, daarbij moet er wederzijds respect zijn.


Kindermassage:


Kinderen hebben het druk tegenwoordig, school, naschoolse opvang, sportclubs, muziekles, feestjes etc. Even een momentje om tot zichzelf te komen is er nauwelijks meer bij. Een massage is daar is ideaal voor.

Maar ook voor kinderen met een vorm van autisme zoals bijvoorbeeld PDD NOS of voor kinderen met AD(H)D is dit zeer prettig. Voor deze kinderen is het ontzettend belangrijk te (leren) kunnen ontspannen. Door middel van zachte, ontspannende massages leert het kind zijn of haar lichaam kennen. Hierdoor leert het kind ook zijn of haar grenzen aan te geven en tegelijkertijd ook gewoon even fijn te ontspannen. U als ouder mag hier uiteraard gewoon bij blijven.


Hotstone massage:


Door de combinatie van warmte en beweging, dit wordt thermodynamica genoemd, kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behandeling effectiever is. Een hotstonemassage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen. Hotstonemassage is goed bij o.a. spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten en menstruatiepijn. Door de ontspannende werking helpt het bij stress en angstgevoelens, maar let op, het werkt niet bij een burn-out.


Techniek:

De hotstonemassage wordt gegeven met mooie, door de natuur afgeronde, vulkanische stenen. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 graden en 50 graden. Door de warmte van de stenen werkt een hotstonemassage dieper door dan een gewone massage. Deze massage wordt niet alleen met de stenen gegeven, maar ook zijn de stenen een verlengstuk van of een aanvulling op de handen van de masseuse.

De hotstonemassage wordt op de volgende manier uitgevoerd: Eerst wordt er een aantal stenen op en naast je neergelegd. Deze stenen zorgen ervoor dat het lichaam aan de warmte kan wennen en zorgen voor ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed over de huid te laten glijden. De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen.

Als het buiten boven de 25 graden is, kun je beter geen hotstonemassage ondergaan. Je lichaam kan namelijk bij zo'n temperatuur niet genoeg afkoelen. Verder is deze massagevorm niet geschikt als je koorts of spataderen hebt. Ook niet bij kanker, omdat het de lymfestroom activeert. Bij andere aandoeningen zoals hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap moet je extra voorzichtig zijn, je kan dan het beste eerst overleggen met uw huisarts of behandelend specialist.


Hotstone Massage






















Stoelmassage:


Een stoelmassage is een korte maar zeer effectieve massage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. De massage duurt 20 minuten en wordt gegeven door de kleding heen, waardoor het zeer laagdrempelig is, op een speciaal hiervoor ontwikkelde ergonomische stoel.

Wat zijn de effecten?

Een stoelmassage bevordert de bloedsomloop, ontspant de spieren en geeft energie. Het is een aangename onderbreking, waarin lichaam en geest even helemaal tot rust komen. Het is echt even een moment voor uzelf. Regelmatige stoelmassage kan onder andere nek/schouder/armklachten, hoofdpijn, rugpijn en vermoeidheid verminderen of voorkomen.

Stoelmassage

























Medical Taping:


Zelf was ik, voor ik de opleiding volgde, erg sceptisch over deze methode. Een stuk tape dat bijna voor alle klachten ingezet kon worden en dat nog hielp ook?
Maar na het volgen van de opleiding en het strikken van proefpersonen in mijn sociale omgeving was ik overtuigd.

De basis van het Medical Taping Concept is in de jaren zeventig in Azie gelegd, met name in Japan en Korea. Eind jaren negentig is het geintroduceerd in Europa, en door voetballer Alfred Nijhuis in Nederland geintroduceerd. Het uitgangspunt van medical tapen is, dat bewegen, met de daarbij behorende spieractiviteit, essentieel is voor gezondheid of om te herstellen van een trauma of aandoening. Naar aanleiding hiervan werd een elastische tape ontwikkeld die spieren en gewrichten in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Dit in tegenstelling tot traditioneel tapen en bandageren.

Medical taping is breed toepasbaar en kan onder andere gebruikt worden bij:

  • Pijnlijke verkrampte spieren
  • Rug/schouder en nekklachten
  • Grote bloeduitstortingen
  • Ontstekingen in pezen / slijmbeurs
  • Kneuzingen
  • Rugklachten
  • Houdingsgerelateerde klachten
  • Zweepslag en andere spierproblematiek
  • Zwellingen na een blessure
  • Litteken verklevingen
  • Tennis- en golfelleboog
  • Ondersteuning van gewrichtsbanden
  • Hooikoorts (segmentale werking longen)
  • Menstruatieklachten (segmentale werking buik en onderrug)


Medical Taping